Kotikunnas

Kotikunnas on yhteisöllinen ja turvallinen koti ikäihmisille

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ylläpitämä Kotikunnas sijaitsee Luolavuoren vehreässä kaupunginosassa lähellä Mäntymäen terveysasemaa (300 m) ja muita palveluja (Kupittaa K-citymarket 1.3 km, Kupittaan apteekki 750 m, Kauppatori 3.1 km). Meille on helppo tulla omalla autolla (maksuton parkkipaikka vierailijoille) tai linja-autolla (Linja numero 18 kulkee Kotikunnaan edestä).

Palvelut

Kotikunnaassa on yli 30 vuoden kokemus palveluiden tuottamisesta ikäihmisille. Olemme erikoistuneet muistisairautta sairastavien palveluihin ja tarpeisiin, mutta Asuinkoti ja Väinö-koti palvelevat myös muita asiakkaita.

Kotikunnaan Asuinkodissa on 39 palveluasuntoa. Huoneistot ovat tarkoitettu ikäihmisille, joiden palveluntarpeet eivät vielä tarvitse ympäri­vuorokautista hoitoa.

Muistisairautta sairastavien ympäri­vuorokautiseen hoitoon,  eli vaativaan tehostettuun palvelu­asumiseen muistisairaille, erikoistuneita ryhmäkoteja Kotikunnaasta löytyy 3 kpl Hoitokoti Venla, Ryhmäkoti Kaisla ja Sylvi-koti.

Tehostettua palvelu­asumista tarjoaa Kotikunnaan Väinö- koti.

Asumispalveluiden lisäksi Kotikunnas tarjoaa fysioterapiapalveluita.

Kotona asuvien muistisairaiden päivätoiminnasta vastaa päiväpaikka Villa.

Kotikunnaan oma keittiö huolehtii ateriapalveluista.

Kotikunnas on Turun Lähimmäispalveluyhdistys Ry:n omistama talo. Olemme yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon 3. sektorin toimija. Palveluiden rinnalla toimintamme ytimessä on kansalais­toiminta. Yhdistyksellä on vireää Hanke- ja vapaaehtoistoimintaa.

Toimintafilosofia

Teoreettisena viitekehyksenämme on sosiokulttuurisen vanhustyön toimintafilosofia. Olemme olemassa edistääksemme ikääntyvien tasa-arvoista hyvinvointia. Haluamme kohdata jokaisen asiakkaan yksilönä ja rohkaista kaikkia osallistumaan Kotikunnaan arkeen ja juhlaan voimavarojensa mukaisesti. Pyrimme tukemaan asukkaiden ja asiakkaidemme mahdollisuutta elää omanäköistä elämää loppuun saakka.  Tätä tavoitetta toteutamme myös kansalais­toiminnan keinoin, yhdessä aktiivisen vapaaehtoisten joukon kanssa. Yhteisöömme kuuluvat tärkeänä ja tervetulleena yhteistyö­kumppanina myös asukkaiden omaiset.

Yhteisö

Kotikunnaassa asuu noin 120 asiakasta, minkä lisäksi projektien ja fysioterapia­palveluiden piirissä on tuhansia ikäihmisiä eri puolilla Turkua. Vakituista henkilökuntaa meillä on yli 90. Sosiaali- ja terveysalan osaajien lisäksi meillä työskentelee hallinnon, ravintopalveluiden, siivouksen ja kiinteistöalan ammattilaisia. Olemme myös suosittu harjoittelu- ja työssä­oppimis­ympäristö.

Ota yhteyttä »

Lue lisää arvoistamme »

Seuraa meitä somessa