Liiku lähellä

Liiku lähellä -toiminnan tavoitteena on saada yhä useampi yli 65-vuotias mukaan säännölliseen liikuntatoimintaan ja samalla kohtaamaan alueensa muita asukkaita. Hankkeen myötä eri alueille perustettavat ryhmät vähentävät kaupunginosien eriarvoisuutta ikääntyneiden liikkumismahdollisuuksissa. Uusia ryhmiä on jo useita ja lisää on luvassa.

Ryhmiin kerätään uusia liikkujia monin eri tavoin. Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry kiertää asuinalueita ja tapahtumia kertoen paikallisista liikuntamahdollisuuksista. Apuna ovat Vertaisviestijät, joiden tehtävänä on toimia viestinviejinä kotikulmiensa asukkaille ja houkutella heitä mukaan aktiivisempaan arkeen.

Vertaisviestijänä toimit oman aikataulusi mukaan niin vähän tai paljon, kuin haluat. Autat meitä löytämään liikuntaa kaipaavat ikääntyneet. Pääset mukaan mukavaan porukkaan, joka tapaa virkistävän tekemisen parissa muutaman kuukauden välein. 

Liiku lähellä -ryhmät ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ohjatuissa kokoontumisissa pelaillaan pihapelejä, käydään kävelyllä ja lähiluonnossa tai tehdään yhdessä lihaskunto- ja tasapainoharjoitteita.

Liiku lähellä, viesti vertaisena -hanke on Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen ja Turun kaupungin liikuntapalveluiden kumppanuustoimintaa. Hankkeessa ovat mukana Varha:n hyvinvointikeskukset Ruusukortteli ja Lehmusvalkama sekä järjestöistä Fingerroosin säätiö, Turun Seudun Nivelyhdistys, Turun Seudun Vanhustuki sekä Turun seudun Omaishoitajat.

Tutustu erilaisiin hankkeisiimme »

Seuraa meitä somessa