Liiku lähellä

Liiku lähellä, viesti vertaisena -hanke

Tiedätkö, mitä toimintaa lähialueellasi on? Haluaisitko lähteä Vertaisviestijäksi?

Liiku lähellä, viesti vertaisena -hankkeessa etsimme toimintojen ulkopuolelle jääneitä ikäihmisiä ja tuemme heidän liikkumistaan ja osallistumismahdollisuuksiaan lähellä kotia. Asuinalueille tulevat toiminnat ja palvelut ovat tärkeitä erityisesti niille, joiden omaehtoinen liikkuminen on vähäistä ja jotka kokevat yksinäisyyttä. Hankkeen avulla alueelliset palvelut ja toiminnat löydetään paremmin: asiakasohjaus ja viestintä tehostuvat kaupungin ja ikäihmisten parissa toimivien järjestöjen yhteistyön ja keskinäisen tiedon vaihdon vahvistumisen myötä.

Etsimme vapaaehtoisia Vertaisviestijöitä ja koulutamme sekä tuemme heitä toimimaan asuinalueidensa tiedottajina, innostajina tai saattajina. Vertaisviestijät tuovat myös tietoa ikäihmisten toiveista asuinalueillaan.

Tervetuloa Vertaisviestijäksi innostamaan lähialueen asukkaita liikkumaan ja lähtemään mukaan erilaisiin toimintoihin. Voit olla hän, joka houkuttelee naapurin mukaan hyvinvointikeskusten Liiku lähellä -ryhmätoimintoihin tai jonkin järjestön järjestämään lähitoimintaan alueellasi. Rooleja on monia!

Liiku lähellä, viesti vertaisena on Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen ja Turun kaupungin Liikuntapalveluiden kumppanuustoimintaa. Hankkeessa ovat mukana Varha:n hyvinvointikeskukset Ruusukortteli ja Lehmusvalkama sekä järjestöistä Fingerroosin säätiö, Turun Seudun Nivelyhdistys, Turun Seudun Vanhustuki sekä Turun seudun Omaishoitajat.

Tutustu erilaisiin hankkeisiimme »

Seuraa meitä somessa