SIPPE-projekti
- hyvinvointia kotikutsuilta

SIPPE-projektin tarkoituksena on luoda uusia mahdollisuuksia innovatiiviseen vapaaehtoistyöhön ikäihmisille. Näitä on työstetty yhdessä ikäihmisten ja kolmannen sektorin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottajien kanssa. Näin on luotu SIPPE-hyvinvointikutsujen malli sekä koulutusohjelma vapaaehtoisille, jotka koulutuksen suoritettuaan toimivat SIPPE-esittelijöinä hyvinvointikutsuilla.

Projekti tähtää ikäihmisten osallisuuden ja yleisen hyvinvoinnin lisäämiseen tarjoamalla SIPPE-esittelijöitä kodeissa järjestettäville ikäihmisten hyvinvointikutsuille. Kutsujen järjestäjänä voi toimia kuka vain. SIPPE-projektin lähtökohtana on ennaltaehkäiseminen ja hyvinvoinnin ongelmiin puuttuminen kustannustehokkailla tavoilla ennen ongelmien pahenemista.

Kutsu ystävät kylään,
pyydä mukaan myös SIPPE-esittelijä

Kun kutsut seuraavan kerran ystäväsi tai naapurisi kylään, järjestä vieraillesi iloinen yllätys ja pyydä paikalle vapaaehtoinen, koulutettu SIPPE-esittelijä. Kahvittelun lomassa hän alustaa ja johdattelee keskustelua ikäihmisen ikäihmisen hyvinvointia ylläpitävästä ravitsemuksesta, liikunnasta tai levosta.

Esittelijän kutsumisesta ei tule sinulle mitään kuluja. Kutsut voit järjestää joko kotona tai muussa mukavassa paikassa. Keskustelu sujuu luontevasti, kun paikalla on korkeintaan kymmenen ihmistä.

Sippe -hankkeesta mediassa:

Sippe -hankkeesta juttu Helsingin Sanomissa

Arviointia Sippe -kutsuista

Lisätietoja

SIPPE-projektin nettisivut
SIPPE-projekti Facebookissa

Kysy lisää tai varaa SIPPE-esittelijä Kotikunnaasta.

Soita numeroon 045 7750 0197.
Huom. soittoaika ti ja to kello 9—16.

Lisätietoja: Helena Norokallio 044- 0820 213 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Sippe-projekti, logot

Copyright © Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry Kotikunnas 2015